Bergvärme & Grundvattenvärme

– I Skåne & Blekinge med omnejd

I längden är det nästan alltid ekonomiskt fördelaktigt och den så kallade geoenergin som finns lagrad i berggrunden och i grundvattnet är en pålitlig värmekälla som du kan känna dig trygg med året om. Geoenergin har sitt ursprung i solenergi som en gång har värmt upp markytan och vattendragen för att sedan lagras i berggrunden. Bergvärme är således en naturlig energikälla och en miljövänlig metod för att värma upp huset. Beroende på hur stort ditt hus är sänker du dina elkostnader kraftigt och får ett stabilt värmesystem som du kan lita på.

Vi borrar med hög kvalitet

Allt börjar med ett välriktat hål som borras i regel mellan 100 och 250 m ner i marken på din tomt. Det exakta djupet och hålets dimensioner beror på ytan och hur stor energiförbrukningen är. På JB utför vi noggranna borrningar för väl anpassade hål efter rådande behov och husets energiförsörjning. En kollektorslang fylld med köldbäraretanol förs sedan ner i borrhålet. Vätskan cirkulerar via en pump för att sedan föra med sig den utvunna energin till markytan. En markslang som utgår från energibrunnen leder vätskan till bergvärmepumpen där energin omvandlas med kompressorteknik och slutligen distribueras ut i husets värmesystem bestående av radiatorer och golvvärme.

Bergvärmepumpen

Det finns ett stort urval av bergvärmepumpar och idag är de otroligt behändiga och kan skötas digitalt eller automatiskt via inverterteknik som ger dig en jämn temperatur året om. De är tysta i drift och säkerställer optimal energibesparing.

JB – en aktör att lita på

På JB har vi kompetensen och erfarenheten för att ge dig förutsättningarna till ett värmesystem med högsta möjliga effektivitet och ett maximalt sparande på både miljön och din plånbok. Hålen borras med precision och dimensioneras efter husets storlek och värmebehov. Placeringen och riktningen är viktiga aspekter och vi utför arbetet med moderna instrument och metoder.

Garanti på utfört arbete

För att du som kund till JB ska känna dig trygg med att våra borrningar håller den höga kvalitet som vi lovar erbjuder vi full garanti på våra utförda arbeten. Din investering blir således riskfri och ditt framtida besparande ett faktum. Vi har borrat hål för bergvärme länge och möter nya utmaningar med nyfikenhet och lyhördhet för att fortsätta utveckla vår verksamhet och ständigt bli bättre.
Bergvärme – ett klokt val för framtiden

Med installation av bergvärme höjs värdet på ditt hus avsevärt eftersom det innebär att den allra största av sparåtgärder för villaägaren blir ordnad. Det är svårt att säga exakt hur mycket pengar du kommer att spara med bergvärme eftersom det beror på husets storlek och tidigare värmesystem, men ju större huset är desto större summor kan du i regel spara. Även om du väljer att sälja huset innan investeringen har återbetalats så kan du räkna med en extra vinst i att ha låtit installera bergvärmesystemet.

Kontakta oss på JB

Om du bor i Nordöstra Skåne / Blekinge och funderar över att effektivisera ditt värmesystem och samtidigt göra ett klokt val för både miljö och plånbok så rekommenderar vi att du tar kontakt med oss på JB för en god start för en god investering. Vi ser över dina möjligheter för bergvärme och kan utefter en tomtbesiktning uppskatta hur stora besparingar som är möjliga i just ditt fall. Välkommen till JB!

Varför ska jag välja bergvärme?

  • Bergvärme är bra för miljön
  • Bergvärme är en stabil och underhållsfri värmekälla
  • Bergvärme höjer värdet på din fastighet
  • Bergvärme sparar pengar i den egna plånboken
  • Även om investering/installationskostnaden är hög så räkna på att bergvärme har en återbetalningstid på ca 5-10 år

Här kan du hitta en del frågor och svar kring bergvärme